Merkez yönetimimiz Katar’da Gerçekleştirilen “4. Uluslararası Akıllı Şebeke ve Yenilenebilir Enerji Konferansı”na Katıldı
9 Ocak 2024 | 09:45

Akıllı şebeke ve yenilenebilir enerji kaynaklarının mevcut güç sistemlerine entegrasyonunun önemi, çağdaş endüstri konularına odaklanan Teksas A&M Üniversitesi, Hamad Bin Khalifa Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Yenilenebilir Enerji ve Akıllı Şebekeler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 4. Uluslararası Akıllı Şebeke ve Yenilenebilir Enerji Konferansı Katar/Doha’da başladı.

Konferansa, Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Yenilenebilir Enerji ve Akıllı Şebekeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Konferans Eş Başkanı Prof. Dr. Sertaç Bayhan, Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Demirbaş ve Yenilenebilir Enerji ve Akıllı Şebekeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Naki Güler ve Dr. Uğur Fesli katıldı.

Üç gün sürecek konferans açılış konuşmalarıyla başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, açılış konuşmasında konferansın önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Yıldız, "Bu konferans yalnızca uzmanların bir araya geldiği bir toplantı değil; bilimi, teknolojiyi ve mühendislik eğitimini ilerletmeye adanmış zihinlerin birleşimi olduğu, aynı zamanda endüstri, araştırma ve akademiyi kapsayan işbirlikçi ruhun bir kanıtıdır" dedi. Ayrıca, insanlığın akıllı şebekelerin ve yenilenebilir enerjinin geleceğini şekillendirme, daha sürdürülebilir ve dayanıklı bir dünyaya katkıda bulunma fırsatına sahip olduğuna vurgu yaptı. Gazi Üniversitesi'nin bu konferansın bir parçası olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yıldız, konferansın verimli ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisini iletti.
Üç gün devam edecek konferansta 8 davetli konuşmacı ile birlikte 27 ülkenin temsil edildiği 119 makale, katılan araştırmacılara sunulacak.
 

Konferans Resimleri-1 Konferans Resimleri-1 Konferans Resimleri-1
background image